Seeyok Golden Bloom SFTGFOP-1 SF Novinka!
2025, Darjeeling, Indie
Příspěvek
90,-
Bohaté aroma od ovocných tónů, přes tóny čokolády až po muskatel. Krásně udělaný druhosběrový čaj z tradiční čajové zahrady v Darjeelingu.
Bohaté aroma od ovocných tónů, přes tóny čokolády až po muskatel. Krásně udělaný druhosběrový čaj z tradiční čajové zahrady v Darjeelingu.
Špičkový čaj nádherného vzhledu vyrobený ze zlatých tipsů. Po zalití nám dává nálev sytě měděné barvy s velmi příjemnou vůní připomínající surový cukr vyrobený ze šťávy cukrové třtiny “jaggery (nep. Gur)” a těžší, kulatou, plnou nasládlou až sladovitou chuť s výraznou stopou medu, květů a hořké čokolády v dochuti.
Výtečný japonský červený čaj
Lahodný černý čaj s vysokým podílem vrcholových pupenů (tipsů). Chuť plná, až medová, ušlechtilá, vůně vzácných dřev.
Výborný červený čaj z Yunnanu z oblasti Simao vyrobený z tzv. "1 bud and 1 leaf" - jeden tips a jeden lístek. Pečlivý sběr a zpracování ve tvaru modrozelených spirálek jara (Pi Lo Chun) avšak tentokrát jako černý čaj. Komplexní a vyrovnaná chuť s nádechem cukrové třtiny a mléčné čokolády. Ideální čaj do rána, kdy se Vám nechce úplně vstávat
Svěží bílý čaj ze starších keřů s intenzivní chutí a vůní limetek, máty, lehce kořeněnou, s tóny lučního medu a dlouhou sladkou citrusově-bylinnou dochutí.
Ya Bao je čaj vyráběný z variety Camellia sinensis crassicolumna, která se od klasického čajovníku liší mizivým obsahem kofeinu. Čaj se vyznačuje téměř balzamickou chutí s tóny ovoce a čirým voňavým nálevem a vydrží mnoho zalití. Ya Bao je také známé pro své ochlazující účinky a pravidelné pití údajně pomáhá snížit krevní tlak.
-
-
-
Velmi dobré kabusé z oblíbeného kultivaru Asanoka od našich oblíbených farmářů, kteří jsou v našich očích jedni z nejlepších organických pěstitelů čaje v Japonsku. Plná, hladká, tělnatá a nasládlá a umami chuť s decentní mléčností, mladým vlašským oříškem a svěží, zelené travnaté aroma.
Vyšší třída čaje zvaného "dračí perly". Přírodně ovoněný květy jasmínu bez umělých esencí. Jestli potřebujete zůstat vzhůru do tří ráno a ve tvůrčí náladě bez kávového dechu, hledáte toto. Začátkem března se ručně sklízí vrcholové ochmýřené lístky. Ty se rolují do drobných pravidelných kuliček.
-
-
Kvalitní čaj kukicha ovoněný lístky japonské třešně Sakura, které byly sesbírány v okolí města Izu v Šizuoce. Čaj má sytou, světle zelenou barvu nálevu a velmi příjemnou chuť s nasládlými tóny květů japonské třešně, které nám do šálku přinášejí romantickou atmosféru japonského jara.
Čaj pocházející z oblasti Lu An v provincii An Hui. Je to jeden z deseti neznámějších čajů Číny. "Melounová semínka" jsou unikátní tím že k jejich výrobě se používají pouze lístky (bez tipsů) a krom tvarování na pánvích postupují i krokem pečení. Výroba také zahrnuje zvláštní postup (Kao Huo) při kterém se suché listy v bambusovém koši několikrát krátce (4-5min) nahřejí nad dřevěným uhlím a poté nechají vychladnout, postup se opakuje zhruba po dobu dvou hodin. Tento krok napomáhá tvarování listu. Lístky jsou smaragdově zelené, rovné a poměrně dlouhé. Příjemné květinové aroma s velmi osvěžující hebkou chutí. Při delším louhování může připomínat chuť Železné bohyně (Tie Guanyin).
Výtečný vysokohorský oolong z krásných zahrad pana Lina na hoře Cui Feng, která je sousedem slavnější a výše položené hory Li Shan (často se za tento čaj na trhu zaměňuje, neboť je charakterem velmi podobný). Silně rolovaný oolong, který je zpracovaný tak, aby se příjemně pil, zachoval si přesto svůj vysokohorský charakter s nízkým stupněm oxidace, příjemnou, zelinkavou svěžestí a minimálním pečením. O proti klasickým vysokohorským čajům je o něco hlubší v nálevu, světlounce zlatavý s příjemným ovocným aroma a květovými tóny.
V místě na dohled od aktivní sopky Sakurajima pěstuje parta lidí více než 30 let čaje v organickém režimu bez použití pesticidů a umělých hnojiv. Zde se v malém množství vyrábějí také tzv. řemeslné čaje, které jsou i v Japonsku velmi ojedinělé. Čaj je vyroben z kultivaru Koshun, který byl vyšlechtěn právě za účelem výroby speciálních čajů v horských oblastech. Tento čaj se konkrétně liší v míře oxidace, která je o něco vyšší (cca 25%) a dodává čaji určitou hloubku a sladkost, podpořenou lehkým pečením.
Atraktivita tohoto čaje je jeho svěžest, příjemná pitelnost a příznivá cena. Tento kousek pochází z organicky vedených zahrad v kopcích nad městečkem Pinglin, kde roste v čistém prostředí mezi divokými lesními porosty. Čaj je lehoučký a svěží a při jeho aroma vám prý navodí pocit, jakoby jste na jaře seděli u klidného jezera a pozorovali ušlechtilé vodní lillie.
Velmi dobrá sorta oblíbeného čaje z jedné z nejčistších oblastí Taiwanu, ručně sklízený na zahradách v jednom z nejvyšších míst v této oblasti. V chuti je čaj lehký, ale plný, intenzivní a bohatý. Aroma čaje je svěží, šťavnaté, hladké a čisté. Vůni výrazně dominuje květový tón osmantu(Vonkokvětka čínská) podkreslený decentním mléčným tónem, které dlouho doznívají na patře.
Výběrová třída čaje Tie Guan Yin aneb "Železná bohyně milosrdenství". Jarní čaj se svěží vůní orchidejí. Lístky jasně zelené a žlutavé barvy, čaj je čistý, bez úlomků lístků. Nálev zlatozelený, chuť svěží medově orchidejová, se sladkými tóny šeříku a jemnou máslovou konzistencí.
Mao Xie, známý také jako "chlupatý krab", je druh čaje Anxi oolong, který roste na mnoha místech v okrese Anxi v provincii Fujian. Mao Xie doslovně znamená "chlupy kraba" a odkazuje na chloupky na čajových lístcích, které se při vaření odlomí a plavou na povrchu šálku. Mao Xie má silnější a sladší chuť než jeho květinovější protějšek Tie Guan Yin.
Jedná se o jedinečný proces, při kterém se čaj Tie Guan Yin smíchá s květy osmanthu, když jsou lístky ještě čerstvě natrhané. Poté se zabalí do látky a společně se válí. Tento proces rozbije a pohmoždí lístky čaje a umožní, aby aroma a olej z osmanthu pronikly do struktury čajových listů. Výsledkem je také rozbitých listů, než byste našli v běžném Tie Guan Yin.
Jedná se o krásně suše skladovaný čaj, je čistý, plnější, s tóny čokolády(před uskladněním byl evidentně ještě přepečen), sušeného až kandovaného ovoce, tónysojové omáčky a medicíny. Na této nádobě nebyl zaznamenán rok výroby, ake pouze informaace, že se jedná o kultivar Wuyi. Čaji je 35 až 45 let. Skvělý archivní čaj, který stojí za vyskoušení
Velmi zajímavá verze polozeleného čaje s vyšším obsahem kyseliny gama-aminomáslené. Čaj má světle zlatožlutou barvu nálevu. Chuť je plná, s naprosto typickým charakterem gaba čajů, s nasládlou máslovou texturou a se zajímavými tóny nakládaného ananasu a lehkým příjemným pečením v aroma.
Tajemný, rafinovaný polozelený čaj s bohatou, minerální chutí a vůní připomínající vzácná dřeva, ovoce a sladce mléčnou, svěže kořenitou dochutí.
Rozmanitý likérový polozelený čaj s bohatou chutí a vůní exotického ovoce, mangostanu, datlí a vzácných pryskyřic a chladnou sladkou dochutí.
Polozelený čaj zpracovaný ojedinělou metodou částečné oxidace v anaerobním prostředí. Narozdíl od standardně dostupných GABA čajů na trhu pochází tento ze zahrad vedených v přírozeném režimu (bez použití jakékoliv zemědělské chemie) a na jeho výrobu jsou použity lístky kultivaru Wu Yi z nejvýše položené polodivoké zahrady s tímto kultivarem na Tchajwanu. V šálku je nálev oranžové barvy, hladký a sladký, viskózní, s máslovou texturou. V aroma jsou patrné hlubší, sladké, máslové tóny a spíše ovocité aroma (grilovaný ananas). Významný je prospěšný efekt kyseliny gama-aminomáselné (GABA) na nervovou soustavu. Čaj má zklidňující efekt, působí pozitivně na náladu a napomáhá regeneraci nervové soustavy. Čaje Gaba z této zahrady mají většinou nejvyšší množství GABA.
Čaj z ranné zimní sklizně z kultivaru Si Ji Chun, který je znám především v podobě světlých oolongů s květinovou vůní. Tento čaj je však zpracovaný do podoby tmavého oolongu, středně až silně pečeného. V chuti je plnější, nasládlý s tóny pečeného ovoce, kakaa a koření
Jedná se o směs čaje z vnitřního Wu Yi (Zhen Yan) a čaje z vnějšího Wu Yi (Ban Yan) z tradičních kultivarů, třikrát pečené na dřevěném uhlí v tradičním stylu. Čaje jsou produkovány jednou z nejstarších firem v oblasti Wu Yi pod vedením zkušených čajových mistrů a jsou tradičně baleny do rýžového papíru.
Podmanivý, lesní zrající čaj s medově nasládlou chutí a vůní připomínající květ bezu, pryskyřice a byliny a příjemně hořkou dochutí.
Purple Bud lancang factory 2005.
-
Vyzrálý čaj z jedné z nejznámějších továren na zpracování puerhu. Slavná receptura 7581. Ve variantě z roku 2007 je čaj v chuti příjemně kulatý, sladký, s tóny ořechů a vzácných dřev.
Přímočarý, mladistvý zrající čaj ze starých stromů se sladkou chutí a vůní připomínající nezralé broskve a drobné květy a sladkou, suše-chladivou dochutí.
Jednoduchý horský zelený čaj s hustou, sladkou chutí a vůní s nádechem vanilky a jarních květů a svěží minerální dochutí.
Tradiční slazený zelený čaj Gunpowder s marockou mátou nanou a osvěžujícími účinky. Jedná se o velmi oblíbený nápoj ve středozápadní části Sahary a Sahelu a národní nápoj Maroka.
Lahodný, mírně euforizující kořeněný čaj, podávaný s mlékem a silně slazený.
Je pozdě večer a opravdu si nechcete dát čaj? Ovocný čaj známý též jako Diviš je směs sušených višní, hroznového vína, šípků, kousků jablka a květů ibišku s trochou cukru. Zahřeje, pohladí a dá prostor spánku.
Jemnější varianta Tuaregu, kde byl zelený čaj Gunpowder nahrazen černým čajem.