Fujian Tanyang Hongcha
Fujian, Čína
Příspěvek
70,-
Kořenitý, hřejivý červený čaj s hustou, bohatou chutí a vůní pečení, dřev a čokolády se zemitou, sladkou chutí
Kořenitý, hřejivý červený čaj s hustou, bohatou chutí a vůní pečení, dřev a čokolády se zemitou, sladkou chutí
Hluboký, hřejivý červený čaj s minerální, sladkoslanou chutí a vůní citrusů a sladu a lehkým umami v dlouhé dochuti. Odrůda Meizhan pochází z Anxi, jednoho ze tří hlavních center pěstování a výroby oolongů v pevninské Číně, odkud známe např. nejslavnější místní odrůdu Tieguanyin - "Železná bohyně".
Čaj s krásným letním charakterem, pro který nese označení "Mi Xiang", které je výsledkem činnosti drobného hmyzu, který je v letním období na zahradách velmi aktivní a svým působením nutí čajovník vytvářet specifické látky (terpenoly), které se při dalším zpracování mění na látky aromatické, jenž čaji propůjčují intenzivnější, bohatší a atraktivnější aroma.
Lehký, hřejivý čaj s jiskrnou, nasládlou chutí a intenzivní vůní broskví a dlouhou ovocně svěží dochutí. Zlatá pivoňka, čínsky Jinmudan byla vyšlechtěna skřížením odrůd Tieguanyin ("Železné bohyně") a Huang Dan a zdědila to nejlepší z obou - plnou chuť a výrazné aroma. Prozradí ji hlavně tóny broskví.
-
Svěží, laškovný bílý čaj ze starších keřů s intenzivní chutí a vůní limetek, máty, lehce kořeněnou, s tóny lučního medu a dlouhou sladkou citrusově-bylinnou dochutí.
Éterický bílý čaj s lehoučkou chutí a vůní připomínající citrus yuzu, bezový květ a pryskyřici, s dlouhou, eukaliptově svěží, kyselkavou dochutí.
Něžně opojný bílý čaj s měkce svěží, hebkou chutí a vůní připomínající bylinky, banán a vanilku s dlouhou sladkou dochutí.
-
-
-
-
Velmi unikátní, starobylý druh japonského fermentovaného, jehož výrobě se dnes věnuje jen několik rodin, spíše starců v několika vesnicích na ostrově Šikoku a to hlavně pro svou potřebu a ne pro komerční účely. čaj má velmi svébytnou chuť a aroma, které vznikají unikátní metodou dlouhé fermentace, chuť je tedy lehce nakyslá, možná spíše sladkokyselá, navinulá s tóny kvašeného ovoce. Říká se, že je tento čaj plný prospěšných mléčných bakterií, které obohacují náš mikrobiom a má také malé množství kofeinu, proto se mu říká večerní čaj. Je možné ho připravit jak na jeden nálev, tak vícenálevově a my vám určitě doporučujeme tento čaj vyzkoušet jako raritu, jejíž kořeny sahají hluboko do historie.
Velmi dobré kabusé z oblíbeného kultivaru Asanoka od našich oblíbených farmářů, kteří jsou v našich očích jedni z nejlepších organických pěstitelů čaje v Japonsku. Plná, hladká, tělnatá a nasládlá a umami chuť s decentní mléčností, mladým vlašským oříškem a svěží, zelené travnaté aroma.
Jemné čajové pitíčko z velkých listů starých stromů s lehkou, sladkou chutí a vůní připomínající kopřivy a květy břízy a něžnou sladkou dochutí. Vedlejší produkt z výroby špičkových čajů (podobně jako Bancha v případě japonských čajů), avšak stále starostromový materiál z panenských hor s jejich osobitým kouzlem. Velké, přezrálé listy, v Číně označované jako Huang Pian, se buď vytřídí ze špičkové Maocha anebo se sklízí při zkracování čajovníků během roku. Obsahuje minimum kofeinu a hodí se k jednoduchému každodennímu popíjení. Typicky mívá oproti klasické Maocha několikrát menší výkon (dává méně plných nálevů),
Nespoutaný, hutný starostromový zelený čaj se silnou energií, výraznou hořko-sladkou chutí s tóny žlutého melounu a horských květin, přecházející do velmi dlouhé, divoké dochuti. Krásná, jemná sklizeň pupenů a prvních lístků ze strých stromů, poněkud nešťastně nalisovaná do obzvláště pevných koláčů. Avšak kdo si dá trpělivost s dobýváním, ochutná netušenou sílu hor.
Organické gyokuro z rodinné farmy, která byla založena již v roce 1954. Krásná jasně zelená barva lístku, v chuti spíše lehčí, nasládlé, s příjemnou umami, mléčnou texturou a lehkým svěžím tónem.
Lístky pochází z letní sklizně specifického horského kultivaru. Po sběru jsou napařeny a poté ponechány zakryté rohožemi k prvotní fermentaci. Po několika dnech se lístky umístí do velkých dřevěných kádí, kde se zatíží a nechají dále fermentovat. Po skončení druhého kola fermentace se lístky vyjmou, nařežou na malé krychličky a nechají se na slunci sušit. Na slaměných rohožích, které vyrovnané vedle sebe, připomínají kameny na hru "go".
-
-
Výtečný vysokohorský oolong z krásných zahrad pana Lina na hoře Cui Feng, která je sousedem slavnější a výše položené hory Li Shan (často se za tento čaj na trhu zaměňuje, neboť je charakterem velmi podobný). Silně rolovaný oolong, který je zpracovaný tak, aby se příjemně pil, zachoval si přesto svůj vysokohorský charakter s nízkým stupněm oxidace, příjemnou, zelinkavou svěžestí a minimálním pečením. O proti klasickým vysokohorským čajům je o něco hlubší v nálevu, světlounce zlatavý s příjemným ovocným aroma a květovými tóny.
Atraktivita tohoto čaje je jeho svěžest, příjemná pitelnost a příznivá cena. Tento kousek pochází z organicky vedených zahrad v kopcích nad městečkem Pinglin, kde roste v čistém prostředí mezi divokými lesními porosty. Čaj je lehoučký a svěží a při jeho aroma vám prý navodí pocit, jakoby jste na jaře seděli u klidného jezera a pozorovali ušlechtilé vodní lillie.
Velmi dobrá sorta oblíbeného čaje z jedné z nejčistších oblastí Taiwanu, ručně sklízený na zahradách v jednom z nejvyšších míst v této oblasti. V chuti je čaj lehký, ale plný, intenzivní a bohatý. Aroma čaje je svěží, šťavnaté, hladké a čisté. Vůni výrazně dominuje květový tón osmantu(Vonkokvětka čínská) podkreslený decentním mléčným tónem, které dlouho doznívají na patře.
Jedná se o krásně suše skladovaný čaj, je čistý, plnější, s tóny čokolády(před uskladněním byl evidentně ještě přepečen), sušeného až kandovaného ovoce, tónysojové omáčky a medicíny. Na této nádobě nebyl zaznamenán rok výroby, ake pouze informaace, že se jedná o kultivar Wuyi. Čaji je 35 až 45 let. Skvělý archivní čaj, který stojí za vyskoušení
Tajemný, rafinovaný polozelený čaj s bohatou, minerální chutí a vůní připomínající vzácná dřeva, ovoce a sladce mléčnou, svěže kořenitou dochutí.
Rozmanitý likérový polozelený čaj s bohatou chutí a vůní exotického ovoce, mangostanu, datlí a vzácných pryskyřic a chladnou sladkou dochutí.
Podmanivý, lesní zrající čaj s medově nasládlou chutí a vůní připomínající květ bezu, pryskyřice a byliny a příjemně hořkou dochutí.
Purple Bud lancang factory 2005.
-
-
Tradiční slazený zelený čaj Gunpowder s marockou mátou a osvěžujícími účinky. Ne nadarmo se jedná o oblíbený nápoj ve středozápadní části Sahary a Sahelu.
Lahodný, mírně euforizující kořeněný čaj, podávaný s mlékem a silně slazený.
Je pozdě večer a opravdu si nechcete dát čaj? Ovocný čaj známý též jako Diviš je směs sušených višní, hroznového vína, šípků, kousků jablka a květů ibišku s trochou cukru. Zahřeje, pohladí a dá prostor spánku.
Zemitý archivní tmavý čaj s neobroušenou chutí a vůní, která snoubí svěžest i hřejivost - hlínu, les po dešti, podhoubí, kouř a hořící dřevo.
Jednoduchý horský zelený čaj s hustou, sladkou chutí a vůní s nádechem vanilky a jarních květů a svěží minerální dochutí.
Přímočarý, mladistvý zrající čaj ze starých stromů se sladkou chutí a vůní připomínající nezralé broskve a drobné květy a sladkou, suše-chladivou dochutí.